Abe Bonnema Experience in Achmeatoren

Bij de Abe Bonnema Experience 2018 – Legacy of an architect ligt de Culturele Hoofdstad aan je voeten en kijk je uit over een groot deel van Friesland. Ook kun je er een tentoonstelling bekijken over het werk van Abe Bonnema, de Friese architect die zoveel heeft betekend voor het aanzien van Leeuwarden.

De ir. Abe Bonnema Stichting stelt in samenwerking met Achmea elke zaterdag in 2018 de Panoramazaal bovenin de door Abe Bonnema ontworpen Achmeatoren open voor bezoekers. Het magnifieke uitzicht vanaf meer dan honderd meter hoogte is een attractie op zich. Met hulp van interactieve beeldschermen en kamerbrede luchtfoto’s worden bezoekers op het spoor gezet van de vele gebouwen van Abe Bonnema die in het uitzicht zijn terug te vinden. Maquettes, tekeningen, foto’s en beknopte uitleg completeren het geheel.

Abe Bonnema (1926-2001), Frieslands beroemdste architect van de twintigste eeuw, is vooral bekend als ontwerper van het kantoor van Nationale Nederlanden in Rotterdam. De Abe Bonnema Experience 2018 – Legacy of an architect maakt duidelijk dat zijn betekenis voor Leeuwarden nauwelijks kan worden overschat. Naar Bonnema’s ontwerp zijn in de Friese hoofdstad talloze gebouwen voor zorg, onderwijs, bedrijfspanden en kantoren gebouwd, en meer dan duizend woningen – tot complete wijken aan toe.

De Abe Bonnema Experience 2018 – Legacy of an architect is een unieke combinatie van uitzicht, ruimtebeleving, expositie en interactie. Met dit bijzondere evenement zetten de initiatiefnemers architectuur op de agenda van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018.

Vanaf 20 januari 2018 elke zaterdag van 10:30 – 15:00 uur
Toegangstickets a 3 euro zijn online verkrijgbaar via www.abe2018.nl