Ambassadeur Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân

Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân heeft er maar liefst 45 ambassadeurs bij.
Tijdens de slotbijeenkomst in de Pollepleats te Westhem heeft een nieuwe lichting cursisten het certificaat en gevelbordje Ambassadeur Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân in ontvangst genomen. De directeur van bezoekerscentrum Mar en Klif, Iris Nutma  en de wethouder Mark de Man van de Gemeente Súdwest Fryslân feliciteerden alle geslaagde cursisten.

In een aantal bijeenkomsten en een dagexcursie hebben de cursisten van alles geleerd over de organisatie, ontstaansgeschiedenis, natuurwaarden en de cultuurgeschiedenis van dit bijzondere Nationale Landschap.  Het Nationaal Landschap wordt in het zuiden en westen begrenst door de IJsselmeerkust met oude havenstadjes, typische vissersdorpen en steile kliffen en biedt een unieke combinatie van cultuurhistorische en natuurlijke elementen. Zoals terpen, middeleeuwse verkavelingen, waterlopen en meren, bossen en stuwwallen.

Hûs en hiem behoort met adviseur ruimtelijke kwaliteit Jasper van Zellingen nu tot de 180 ambassadeurs van Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân en zal in haar advisering extra aandacht blijven vragen voor de kernkwaliteiten van dit unieke gebied.