Inspirerend werkbezoek Antwerpen

Leden van het Dagelijks Bestuur en de medewerkers van h没s en hiem brachten een聽 werkbezoek aan Antwerpen. Bart Zantman, adviserend lid van het bestuur, schreef een kort verslag.

“We hebben onder andere een bezoek gebracht aan het stadhuis, waar we een toelichting kregen van de adjunct stadsbouwmeester over de ambities en ontwikkelingen van deze stad en het belang van ruimtelijke kwaliteit in het lange termijn-denken, dat in alles leidend is voor de grote opgaven waar Antwerpen voor staat.”


“Ook bezochten we het betoverende KMSKA dat op een schitterende manier door KAAN Architecten is getransformeerd en kregen we een inspirerende rondleiding van collega architect Ninke Happel (HCVA architecten) door het pas opgeleverde project Fierenshoven. Happel toonde ons hoe ze op een slimme manier een nieuwe indeling heeft gemaakt door de bestaande basisstructuur zoveel mogelijk intact te laten. Hierbij zijn originele details zoveel mogelijk gespaard. Een prachtig voorbeeld van hoe de (sociale) woningbouwopgave gecombineerd wordt met het behoud van erfgoed.”