‘Nije hoarizon’, (foto)kunstwerk door Maartje Roos

Hein de Haan, bestuursvoorzitter van h没s en hiem en wethouder van de gemeente Leeuwarden heeft op 25 november een kunstwerk onthuld getiteld ‘nije hoarizon’.
Het 95-jarig bestaan van het adviesorgaan kon in 2020 niet gevierd worden. In plaats daarvan is de opdracht gegeven om een kunstwerk te maken aan fotoregisseur Maartje Roos. Zij stelde een fotomontage samen met historische en recente bouwwerken en objecten in Friesland. De onthulling vormde tevens de afsluiting van de excursie van de leden van de Centrale Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit in het schitterend verbouwde monument De Utrecht aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden.

Fotoregisseur Maartje Roos cre毛ert schilderachtige beelden waar de mens en de wereld maakbaar lijken. Met behulp van haar creatieve geest, inlevingsvermogen, fotografische kennis en het digitale palet zet Maartje de werkelijkheid naar haar hand. Aan Maartje Roos is de Talentprijs 2021 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Frysl芒n toegekend. Op verzoek van h没s en hiem stelde zij de collage samen van historische en recente bouwwerken en objecten, die Friesland voorzien van het perspectief op een nieuwe horizon.