Vooroplevering verduurzaming pand hûs en hiem

Na het kerstreces kunnen de medewerkers van hûs en hiem weer terug naar hun werkplekken in het monumentale pand aan de Johan Willem Frisostraat in Leeuwarden. In de afgelopen vier maanden hebben vakspecialisten onder leiding van LONT hier gewerkt aan de verduurzaming van het karakteristieke pand uit 1900. De vooroplevering vond volgens planning plaats in de week voor kerst.

Met de volgende maatregelen is het energielabel omhoog gebracht van G naar A: vloerisolatie, geïsoleerde voorzetwanden, zonwerende HR++ beglazing, hellend dak: isolatie binnenzijde, plat dak: isolatie buitenzijde, PV-panelen, vraaggestuurde mechanische ventilatie en LED-verlichting.

Het kantoor is verduurzaamd met behoud van het monumentale karakter, met de technieken van nu. Als isolatiemateriaal is het natuurlijke, duurzame hennepvezel toegepast. De oude lambriseringen en aftimmerlijsten zijn na de isolatie met voorzetwanden zorgvuldig weer teruggeplaatst.

Toegewijde partners bij dit project:

Farsk architecten
Energynius duurzame en slimme energieoplossingen
Roenom ruimtelijke ontwikkeling – energie – omgeving
Koninklijke Damstra Installatietechniek
Van der Geest Schilderspecialisten
Olster Dakwerken
Koston Noord Isolatie
Siegersma Gevelrenovatie
Yildiz Stucadoors

Tijdens de verduurzaming kregen de medewerkers onderdak in het Stadhuis van Leeuwarden. Dank aan de gemeente Leeuwarden en aan de medewerkers.