Vacature – adviseur omgevingskwaliteit

Per 1 september 2024 is er bij hûs en hiem een vacature.

Adviseur Omgevingskwaliteit in Fryslân
(24-32 uur per week)

Dit is de functie
Als adviseur omgevingskwaliteit houd je je bezig met het voorbereiden en opstellen van adviezen op het gebied van omgevingskwaliteit (architectuur, stedebouw, landschap en monumentenzorg). Je vormt het eerste aanspreekpunt van de organisatie als het gaat om kwaliteitsadvisering in de jouw toegewezen rayons. Je neemt als voorzitter of secretaris deel aan de Lokale Adviescommissies Omgevingskwaliteit en als adviseur aan lokale of regionale kwaliteitsteams of projectteams (o.a. Nije Pleats). Daarnaast draag je bij aan inhoudelijke en gebied overstijgende beleidsvraagstukken op het terrein van omgevingskwaliteit. Je bent ook een belangrijke sparringpartner voor gemeenten bij de nadere invulling van kwaliteitsborging in omgevingsplannen.

Dit zoeken wij
Je hebt een afgeronde Masteropleiding Architectuur of Stedebouw (TU of Academie van Bouwkunst). Je hebt enkele jaren praktijkervaring als architect en hebt kennis van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied (zoals de Omgevingswet en de energietransitie). Je overziet de grotere schaal maar hebt ook oog voor de details.
Je bent vaardig in het leggen van verbanden en het analyseren en het interpreteren van gegevens voor het opstellen van adviezen en rapportages. Je hebt inlevingsvermogen en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling, schriftelijk en d.m.v. schetsen): aspecten die van belang zijn bij het formuleren en uitdragen van adviezen aan burgers, professionals, ambtenaren en bestuurders.
Je hebt affiniteit met de Friese cultuur (beheersing van de Friese taal strekt tot aanbeveling) en je bent in bezit van een rijbewijs. Binnen onze organisatie werken we vanuit 3 kerncompetenties: klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en flexibiliteit.

Dit bieden wij
Naast een uitdagende functie in een continu veranderende omgeving bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget en opleidingsfaciliteiten. Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 3895,- (aanloopschaal 10A) en maximaal € 5997,- (standaardschaal 11). We bieden een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden kan de aanstelling na een jaar worden voortgezet.

Heb je vragen?
Dan kun je over de inhoud van de functie telefonisch contact opnemen met Marc A. Visser (directeur), mvisser@husenhiem.nl, tel. 058-2337933 of mobiel: 06 – 43365320.

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag voor 21 juli 2024 je motivatie met CV via: husenhiem@husenhiem.nl of per post naar J.W. Frisostraat 1, 8933 BN Leeuwarden.